My Little Dragon

My Little Dragon

welcome


background

cctv

DASHBOARD

Friday, 11 July 2014

Alfalfa vs Jerawat

Hye all. 
Mommy just nak share aja lah. Share ja tau. (^_^)
This few week muka mommy naik jerawat dgn agak byknya. Especially bahagian forehead and hidung. 
Memang tension arrr. Dulu time muda remaja xde sebijik pon pimples. Now,makin meriah ja depa ni naik. 
Badan mommy perlu detox. Jadi, mommy terus consume alfalfa laaa. 


Sehari ambik 10tablets Utk 5kali. Worked juga laaa. Lepas one week, jerawat da kurang. Hanya tgl parut jerawat ja. So, lepas ni mommy nk consume vit c and vit e shaklee pula. Nak kasi muka cun licin macam dulu. Malu laaa da tua2 ni nak naik jerawat(aiseh. Macam la tua sgt) Hikhik. 


Ini testi mommy sdiri tau. Nampak x tu parut kat forehead and hidung? hikhikhik

Banyak lagi kebaikan alfalfa sebenarnya. Nak tau lanjut, meh pm mommy.. sebabnya Mommy Sid shaklee. Sape berminat gan produk shaklee mai la cari mommy (^_^) 

Saya jual saya makan saya pakai saya guna produk shaklee. 

I ❤ Shaklee

Tuesday, 17 June 2014

My LittleRyuu (Little Dragon)

xda apa sangat pon..just rasa suka2 nak letak gambar my Little Boyfren byk2..hikhik


Day 1










Year 1

Transform 





more boleh follow my IG ryuu_mommy @ facebook (^_^)

Berpuasa dengan sihat sepanjangan Ramadhan

hye all,

sihat? mommy & littleRyuu sihat2 jaa..hikhik

Untuk entry kali ni,mommy just nak share (eh ke nak cerita) tips2 sihat & bertenaga sepanjang Ramadhan..Aiseh bunyi cam pernah puasa ajaa..

Here mommy nak kenalkan korang gan set Berpuasa Shaklee..


ESP 
1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat 
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam 
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum 
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. 
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit 

So,mummy hi-light kat point no.3 tu.. (^_^)


Meal Shake Shaklee
  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah selera makan anak
  • Anak tak mudah kerap jatuh sakit
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein


 Performance Drink Shaklee

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium sodium, phosporus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

Mencegah Penyahhidratan - mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan. melembabkan kulit  dan kelihatan muda.

Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.


Dengan kombinasi ketiga2 ni,sure akan sihat bertenaga sepanjang bulan puasa,, (^_^)