My Little Dragon

My Little Dragon

welcome


background

cctv

DASHBOARD

Tuesday, 19 November 2013

Life as a Single Mom

Hai kawan2 blog semua..

da lama da kan mommy  xberblogging kat sini? hurmmm.. banyak hal berlaku sampaikan mommy sendiri xsempat nak taip2 kat sini..

well, mommy skrg single..dalam proses cerai dengan en. hubby..kena lalui banyak prosedur so mommy on off je datang keja..ditambah pula keadaan kesihatan my superhero yang tidak begitu baik..

October saja 3 kali mommy dengan anak tido kat hospital..dua kali superhero tarik..tanpa sebab..nak kata demam panas pon tidak..elok2 je suddenly tarik time tido..kejadian yang 1st tu berlaku pada awal pagi lebih kurrang 530am..masa tu mommy bangun bancuhkan susu kasi dia minum and terus tido..sedar2 pula dengar bunyi macam superhero mommy tu sedu..angkat2 tengok, My God..macam nak luruh jantung mommy masa tu..terus panggil kakak mommy yang tido bilik sebelah..then mommy terkejar2 xtau apa nak buat..at last, we sent him to hospital..tapi dia sedar sebelum sampai hospital..so, kita kena tahan wad ja hari itu.. untuk kali kedua ja, my superhero tarik masa mommy kat ofis..terkejar2 mommy drive balik dari alor setar ke kangar..masa tu memang xboleh control my self dah..tapi, everything back to normal dan kami bermalam pula di hotel lima bintang tu ehehehe.. lagi sekali tido di private nya hospital..ini kes berak berdarah..orang cakap rotavirus.. 4 hari 3 mlm..puas ati..hehehe

baru2 ni, yesterday sebelum nak tulis blog ni hari ni..my superhero tarik again for the 3rd time..jadi, mommy terus bawa dia ke Specialist..then sekarang superhero mommy kena consume ubat..after one week mommy kena bawa dia pegi checkup, ambil darah utk check sama ada ubat tu sesuai ke tidak dengannya..if ok, dia kena continue ubat tu sehingga dua tahun..kesiannya superhero mommy..

pasal tarik ni, pegi Hospital Kerajaan, memang diorg check da tapi xdapat kesan apa sebabnya.. MRI brain sudah buat, tapi result positive saja..last buat EEG..sekarang belum dapat result lagi..dengar kata lepas 3 bulan tu pon paling cepat..lambat? 6bulan la agaknya..so, Dr specialist ni dia xnak tnuggu result EEG tu terus bg my superhero consume ubat..mommy macam sedih ja xsmpai setahun da nak kena makan ubat..

mommy ada jugak berubat secara kampung..tp mcm not work..so, we must to try another way.. siapa2 yang pernah alami boleh x suggest utk mommy??

now, my superhero dah hampir cukup setahun..cepat masa berlalu..sudah besar da sayang mommy tu..

apa2 pon hidup mesti diteruskan.. I WILL DO THE BEST FOR MY SUPERHERO..

Luv U so much..



No comments:

Post a Comment