My Little Dragon

My Little Dragon

welcome


background

cctv

DASHBOARD

Friday, 11 July 2014

Alfalfa vs Jerawat

Hye all. 
Mommy just nak share aja lah. Share ja tau. (^_^)
This few week muka mommy naik jerawat dgn agak byknya. Especially bahagian forehead and hidung. 
Memang tension arrr. Dulu time muda remaja xde sebijik pon pimples. Now,makin meriah ja depa ni naik. 
Badan mommy perlu detox. Jadi, mommy terus consume alfalfa laaa. 


Sehari ambik 10tablets Utk 5kali. Worked juga laaa. Lepas one week, jerawat da kurang. Hanya tgl parut jerawat ja. So, lepas ni mommy nk consume vit c and vit e shaklee pula. Nak kasi muka cun licin macam dulu. Malu laaa da tua2 ni nak naik jerawat(aiseh. Macam la tua sgt) Hikhik. 


Ini testi mommy sdiri tau. Nampak x tu parut kat forehead and hidung? hikhikhik

Banyak lagi kebaikan alfalfa sebenarnya. Nak tau lanjut, meh pm mommy.. sebabnya Mommy Sid shaklee. Sape berminat gan produk shaklee mai la cari mommy (^_^) 

Saya jual saya makan saya pakai saya guna produk shaklee. 

I ❤ Shaklee

Tuesday, 17 June 2014

My LittleRyuu (Little Dragon)

xda apa sangat pon..just rasa suka2 nak letak gambar my Little Boyfren byk2..hikhik


Day 1










Year 1

Transform 





more boleh follow my IG ryuu_mommy @ facebook (^_^)

Berpuasa dengan sihat sepanjangan Ramadhan

hye all,

sihat? mommy & littleRyuu sihat2 jaa..hikhik

Untuk entry kali ni,mommy just nak share (eh ke nak cerita) tips2 sihat & bertenaga sepanjang Ramadhan..Aiseh bunyi cam pernah puasa ajaa..

Here mommy nak kenalkan korang gan set Berpuasa Shaklee..


ESP 
1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat 
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam 
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum 
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. 
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit 

So,mummy hi-light kat point no.3 tu.. (^_^)


Meal Shake Shaklee
  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah selera makan anak
  • Anak tak mudah kerap jatuh sakit
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein


 Performance Drink Shaklee

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium sodium, phosporus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

Mencegah Penyahhidratan - mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan. melembabkan kulit  dan kelihatan muda.

Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.


Dengan kombinasi ketiga2 ni,sure akan sihat bertenaga sepanjang bulan puasa,, (^_^)





Tuesday, 19 November 2013

Life as a Single Mom

Hai kawan2 blog semua..

da lama da kan mommy  xberblogging kat sini? hurmmm.. banyak hal berlaku sampaikan mommy sendiri xsempat nak taip2 kat sini..

well, mommy skrg single..dalam proses cerai dengan en. hubby..kena lalui banyak prosedur so mommy on off je datang keja..ditambah pula keadaan kesihatan my superhero yang tidak begitu baik..

October saja 3 kali mommy dengan anak tido kat hospital..dua kali superhero tarik..tanpa sebab..nak kata demam panas pon tidak..elok2 je suddenly tarik time tido..kejadian yang 1st tu berlaku pada awal pagi lebih kurang 530am..masa tu mommy bangun bancuhkan susu kasi dia minum and terus tido..sedar2 pula dengar bunyi macam superhero mommy tu sedu..angkat2 tengok, My God..macam nak luruh jantung mommy masa tu..terus panggil kakak mommy yang tido bilik sebelah..then mommy terkejar2 xtau apa nak buat..at last, we sent him to hospital..tapi dia sedar sebelum sampai hospital..so, kita kena tahan wad ja hari itu.. untuk kali kedua ja, my superhero tarik masa mommy kat ofis..terkejar2 mommy drive balik dari alor setar ke kangar..masa tu memang xboleh control my self dah..tapi, everything back to normal dan kami bermalam pula di hotel lima bintang tu ehehehe.. lagi sekali tido di private nya hospital..ini kes berak berdarah..orang cakap rotavirus.. 4 hari 3 mlm..puas ati..hehehe

baru2 ni, yesterday sebelum nak tulis blog ni hari ni..my superhero tarik again for the 3rd time..jadi, mommy terus bawa dia ke Specialist..then sekarang superhero mommy kena consume ubat..after one week mommy kena bawa dia pegi checkup, ambil darah utk check sama ada ubat tu sesuai ke tidak dengannya..if ok, dia kena continue ubat tu sehingga dua tahun..kesiannya superhero mommy..

pasal tarik ni, pegi Hospital Kerajaan, memang diorg check da tapi xdapat kesan apa sebabnya.. MRI brain sudah buat, tapi result positive saja..last buat EEG..sekarang belum dapat result lagi..dengar kata lepas 3 bulan tu pon paling cepat..lambat? 6bulan la agaknya..so, Dr specialist ni dia xnak tuggu result EEG tu terus bg my superhero consume ubat..mommy macam sedih ja xsmpai setahun da nak kena makan ubat..

mommy ada jugak berubat secara kampung..tp mcm not work..so, we must to try another way.. siapa2 yang pernah alami boleh x suggest utk mommy??

now, my superhero dah hampir cukup setahun..cepat masa berlalu..sudah besar da sayang mommy tu..

apa2 pon hidup mesti diteruskan.. I WILL DO THE BEST FOR MY SUPERHERO..

Luv U so much..



Tuesday, 23 July 2013

GLA COMPLEX

GLA Complex Shaklee adalah merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Ia juga adalah satu formulasi unik yang membantu dalam mengawal dan mengatur peredaran darah, dan ianya mudah diserap. Secara spesifiknya, formula GLA Complex Shaklee ialah seperti berikut :-
  • GLA (asid gamma linolenik) yang membantu tubuh badan membentuk prostaglandin – membantu mengawal proses2 dalam badan seperti peredaran darah yang sihat dan perlindungan dinding arteri.
  • Minyak borage, yang mengandungi GLA pekat dalam bentuk yang mudah diserap.
  • Minyak biji bunga matahari, satu lagi sumber asid lemak Omega-6.
  • Vitamin E, membantu melindungi dinding arteri dan membantu sistem daya tahan penyakit dengan mengekalkan kekuatan sel.
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.
Sumber : www.shaklee.com
gla-complex

Khasiat, kebaikan dan kelebihan GLA Complex Shaklee
  • membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • melegakan PMS.
  • membantu dalam menangani menopous.
  • memperbaiki masalah prostat lelaki dan kerap kencing.
  • menguatkan dinding arteri.
  • mengurangkan keradangan kulit, eczema dan kulit kering.
  • menguatkan kuku dan rambut.
  • melegakan simptom akibat rheumatoid arthritis.
  • menghalang komplikasi diabetes.
  • memperbaiki tekstur rambut.
  • menguatkan sistem imun badan
  • menghalang tekanan darah tinggi.
  • membantu meningkatkan kesuburan bagi mereka yang cuba hamil.



Siapakah yang boleh mengambil GLA Complex
  • Pesakit diabetes , hypertension , sakit jantung
  • Pesakit arthritis
  • Individu yang mengalami masalah osteoporosis
  • Wanita yang mengalami masalah PMS yang teruk
  • Individu yang mengalami alahan
  • Individu yang ketagihan alkohol.
  • Wanita yang INGIN hamil
Siapakah yang DILARANG untuk mengambil GLA Complex
  • Ibu mengandung
    akan merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran pra-matang
  • Individu yang mengalami masalah sawan
    GLA yang tinggi akan meningkatkan risiko sawan.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan GLA Complex Shaklee ini, anda boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultansi percuma. Tidak tinggal berdekatan dengan saya? Jangan risau, Shaklee menyediakan perkhidmatan untuk pos produk idaman anda. :-)

Vita-C Plus Sustained Release


Image100643
Inilah rupa Vita-C 500mg 180 tablets. 
Sedikit info umum mengenai vitamin C dan mengapa ia perlu di dalam diet harian kita.
Vitamin C, juga dikenali sebagai ascorbic acid, ialah sejenis nutrien larut-air yang penting untuk tumbesaran yang normal. Vitamin larut-air terurai apabila berada di dalam air. Sisa dan lebihan vitamin ini akan dibuang dari dalam badan melalui air kencing. Oleh itu, bekalan berterusan vitamin seperti ini amatlah diperlukan.
Vitamin C adalah penting untuk :-
  • Membentuk protein yang penting untuk pembinaan kulit, tendon, ligamen dan pembuluh darah
  • Membentuk kolagen [@_@ Kolagennn!! :-) ], juga sejenis protein yang diperlukan untuk membantu menyembuhkan luka
  • Membaiki dan memelihara rawan, tulang dan gigi
  • Meningkatkan keupayaan untuk menyerap zat besi daripada makanan berasaskan tumbuhan
Vitamin C juga adalah merupakan salah satu anti-oksidan. Apa itu antioksidan? Antioksidan adalah nutrien yang menghalang kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Berikut adalah info tentang radikal bebas yang anda perlu tahu :-
  • Radikal bebas terhasil ketika tubuh badan menukarkan makanan kepada tenaga ataupun ketika kita terdedah kepada asap rokok dan radiasi
  • Radikal bebas yang terkumpul untuk satu jangkamasa yang panjang mengakibatkan proses penuaan
  • Radikal bebas juga merupakan salah satu penyebab kepada kanser, penyakit jantung dan kondisi seperti arthritis
Vitamin C TIDAK menyembuhkan atau mengurangkan risiko jangkitan demam selsema. Walaubagaimana pun, mereka yang mengambil Vitamin C dengan kerap dan teratur didapati cepat sembuh daripada demam selsema atau pun mengalami demam selsema yang tidak teruk. Mengambil Vitamin C selepas dijangkiti demam selsema tidak memberikan sebarang kesan penyembuhan.
Kekurangan Vitamin C mengakibatkan :-

Anemia
Gusi Berdarah
Kurang daya tahan jangkitan penyakit
Kadar penyembuhan luka yang lambat
Rambut kering dan bercabang
Cepat lebam
Gingivitis (keradangan pada gusi)
Hidung berdarah
Kemungkinan untuk pertambahan berat badan kerana metabolisme lambat
Kulit kasar, kering dan bersisik
Sakit dan bengkak sendi
Enamel gigi lemah


Apakah perbezaan Shaklee Sustained Release Vita-C Plus™ dengan Vitamin C jenama lain?
  • Well, first and foremost mestilah jaminan Shaklee bahawa produk yang dihasilkan adalah Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Semulajadi.
    Sumber http://www.shaklee.com.my/bm/difference.asp
  • Sustained Released bermaksud pembebasan secara berterusan. Vita-C Shaklee mempunyai teknologi pembebasan berterusan secara semulajadi. Teknologi ini sangat diperlukan kerana seperti yang telah saya tuliskan pada awal entry ini, Vitamin C sangat mudah hilang dari tubuh badan manusia kerana ia larut air. Jadi, dengan adanya teknologi ini, maka kita mampu mendapat manfaat Vitamin C secara berterusan kerana setiap jam, 100mg Vitamin C akan dilepaskan.
    Sumber : http://www.yayansmum.com/2012/10/vitamin-c-shaklee-memang-berbeza-dengan.html
oranges
  • Setiap satu tablet Vita-C 500mg adalah sama dengan khasiat 7 1/2 biji oren.
  •  Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Untuk makluman dan peringatan, kanak-kanak tidak boleh mengambil Sustained Release Vita-C Plus™ kerana dos adalah tidak sesuai. Shaklee menyediakan Vitamin C 100mg untuk kanak-kanak yang boleh dikunyah Chewable Vita-C™ 100 mg.
Image234953789

Kalau berminat untuk mendapatkan Sustained Release Vita-C Plus™, anda boleh menghubungi saya untuk konsultansi percuma. Tidak tinggal berdekatan dengan saya? Jangan risau, Shaklee menyediakan perkhidmatan untuk pos produk idaman anda. :-)

Vita-Lea IRON FORMULA

Multivitamin Terbaik Adalah Vitalea Shaklee

VITA-LEA SHAKLEE MULTIVITAMIN TERBAIK
Multivitamin menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. 

Memilih multivitamin terbaik menyokong diet harian kerana makanan disekeliling kita dipenuhi makanan yang telah diproses daripada sos, kicap dan makanan segera. Jadi sangat sukar bagi kita untuk mendapatkan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.




Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik
Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

SUPPLEMENT FACTS VITA-LEA SHAKLEE2 kali lebih antioksidan untuk mencegah 
   kerosakan fungsi imun berpunca daripada 
   radikal bebas
2 kali lebih kalsium untuk pembinaan 
   tulang
2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan 
   rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
2 kali lebih Beta karotenauntuk membentuk 
   vitamin A yang lebih biopotent
3 kali lebih selenium untuk melindungi 
   paru-paru, kolon dan prostat
3 kali lebih vitamin K untuk menyokong 
   proses pembinaan tulang
6 kali lebih boron untuk menyokong 
   kesihatan tulang
10 kali lebih Biotin yang menyokong 
   proses pengeluaran tenaga


Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee
Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten  eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.


Siapa Memerlukan Multivitamin
VITA-LEA SHAKLEE- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan 
   kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin



Harga Runcit Vita-Lea Shaklee 
Sebotol Vita-lea (120 biji)
Semenanjung - RM88.75
Sabah & Sarawak - RM93.75