My Little Dragon

My Little Dragon

welcome


background

cctv

DASHBOARD

Monday, 10 September 2012

Baby, Raya,Open House & Bisness

haii, lama betol kan xtaip2 kat sini..bukan apa,bz kit sejak 2 menjak ni..rasanya da dekat 2bulan da pe??hahaha..iyelah,last update Jul..ni da September dah..cepat kan masa berlalu??? tapi bagi aku masih lambat lg (sebenarnya da xsabar nak peluk2 cium2 baby)

banyak jgk benda yang mahu di storykan memandangkan da lama menyepi..kan..kan..

last Friday p check up baby mcm biasa la..(padahal sebulan hanya sekali ja hikhikhik).. everything is ok..hehe..baby sekarang da berat 1.18kg = 6 1/2 months..agak2 balance x??hehehehe berat mummy?? toksah dok tanya..stakat skrg da 10kg da bertambah..chubby da laa..da ada double chin hikhik..

of coz la,selera makan bertambah,makan pun banyak..tambah2 baru lepas Raya,open house sana sini..so tgu apa lagi kan?? orang  jemput,bawa perut p makan je la..tapi haaa..sekarang menjadi masalah bila banyak sangat makan ketupat,lemang,rendang..ada  yang jamu laksa..satay, kuah kacang..nasi tu biasa laaa..akhirnya sampai hari ni aku sakit2 senak perut..syok laaa LAWAS je hahahahhaa...

bila p check up,aku tanya Dr la sama ada dia ada effect kat baby x, Dr cakap xda apa laa..so,lega la hati aku..Dr boleh tnya napa aku sakit perut..aku ckp je skrg byk sgt aku p open house,so Dr advise,better slow ckit la hikhik...

Sekarang ni aku da boleh tarik nafas lega la pasal en Hubby belum posting p Limbang lagi..(eh! da cite blm kata Beliau akan ditempatkan di limbang lepas tamat kursus?) xpala,buat pengetahuan u olls,en Hubby dapat posting Limbang..tapi buat 3bulan ni, beliau akan training kat Alor setar..huhu..best laaa..saat2 perut makin sarat ni of coz nak en Hubby meneman...

jadi,itu da xmenjadi masalah bagi aku & en hubby..pasal persiapan utk sambut baby pun, aku da prepare overall 95% (jgn ckp apa,aku mmg ciwi + excited hahahaha) tinggal beberapa barang lagi yg xbeli..baju,lampin pon da siap cuci pack dlm beg da..yela,da nak masuk 7bln..kena standby la beg baby belakang keta tu..

baby sekarang pon sgt xtif..hepi ja aku huhu..en hubby tiap2 malam sebelum tido mesti nak ckp2 kat baby..dari apa yang aku baca,dia da blh mendengar bunyi2 sume..da blh bg tindak balas..yg bestnya, suka buat keras time aku sedap tido hikhikhik..comey jek..lagi buat aku xsabar2 nak peluk da ni...tp Sabar je dulu..hanya 2bln lbh2 lagi..pasni aku xsempat lagi la nak update segala2nya kat sini hikhikhik..

aku awal bulan camni bz la dgn monthly report aku tu..ni pun xsetel lagi pasal aku da letih n stop kejap n belek2 tgk blog ni lama sgt da tgl..lagi, aku kan start nak meniaga online..jadi sibuk la nak update baju2 & beg pre order..rasa malas pun ada tp hati mau buat..jadi,slow & steady je la...

ckp pasal diri aku,sekarang aku macam teringin nak masak2..tp xberminat nak makan,juz nak masak..sapa nak makan kalau camtu??hikhikhik..sua je kat en Hubby..tp kena tunggu balik umah mak aku la..pasal aku kekok nak masak kat umah mentua..siapa yang biasa dok dengan mertua tau kot camna hehehehe...

lagi, apa nak di-story eh?? itu saja kot...lau rajin nanti esok2 aku taip2 lagi..bubye...


No comments:

Post a Comment