My Little Dragon

My Little Dragon

welcome


background

cctv

DASHBOARD

Thursday, 28 June 2012

Makan makan dan makan

haiiiiii !! entry untuk kali ni pasal makan..sekarang baby da nak masuk 5bulan..dan syukur orang kata,aku sikit pon xda alahan apa..memang baby sayang mummy laa..xnak menyusahkan mummy konon2 nya..hikhikhik perasan sungguh aih aku ni..

TETAPI sekarang mai mood nak makan ja keja..ni dok tengah nak bercerita pon nak makan lagi..padahal baru tadi ja aku makan nasi goreng sambal sotong huhuhuhu..xsampai 1jam lagi pun..betul la orang kata,pregnant ni setiap 1jam mesti mau makan..baby dia da pandai serap makanan dari kita kot??

Disebabkan kerap makan ni la buat aku da tension..da menyebai da tau dak..mau xmenyebai,lapar xsangga2 tapi tengok nu xmau makan tengok ni pon xlalu..jadi,apa aku nak makan??? lapar tapi memilih..aduhai baby2..letih da mummy ni tau dak?? tu pun en hubby kata ok what?? daripada orang len ada monink sickness sampai nak p keja pon xleh..letih,mabuk sepanjang hari..tapi aku dak..

Memang laaa,aku sangat2 bersyukur sebab xdak semua tu..tapi len orang len tandanya kot..sebab tu aku jadi cenggini ngehngeh..nak dijadikan ceritanya,semalam (hot2 lagi nih hehehehe) aku macam biasala..lapar..

Da sudah dinner,duduk tengok tv..xsampai mana rasa lapar mai..tengok jam baru setengah jam ja pun..awat la yang cepat hadam betol..xpala,aku dengan segan gan mak mertua,takut satgi dia pikir dia bagi aku makan xcukup ka apa ka..aku tahan dulu..elok da 2jam baru aku kalut p dapur cari benda apa yang aku nak makan..

Pi mai pi mai milo laa jawabnya..dengan biskut oat yang aku beli ari tu..tu pon nak habaq,dalam 1 paket tu ada 3keping, nak abehkan 1 keping tu bukan main seksa rasanya..dapat milo segelas..lega la sat..then aku cepat2 p gosok gigi cuci muka tido..kalau lambat2 alamatnya milo lagi la satginya hahaha..

Memang betul pun,masuk bilik xdan tutup lampu mai pulak dah..last2 aku paksa tido gak la sebab aku da naik cemuih nak p geledah dapur cari makan..time2 ni la aku TER rindu kat en hubby..apa lagi,aku terus call dia sambil nangis2..alololo..manja aih hehehehe tapi xdapat pula..asyik LINE BUSY..kesiannya huhuhu..menangis2 aku pon xtau pasaipa..maybe da give up da kot..lapar tapi xtau nak makan apa..memilih..at last..nangis sorang2 dalam bilik..drama betoi kihkihkih..

en hubby kol back tanya pasai apa,aku cite laaa..dia kata xpa aih..esok lusa dia balik nanti tengah2 malam lau lapar dia bawa aku p makan char koteow,burger hmmmm macam ni la kami,ber PJJ..siapa yang penah alami maybe faham la kot perasaan aku..disaat2 macam ni la TERINGIN nak en hubby di sisi(cewah ayat hehe) tapi memang betol pun..aku terasa sangat malam tadi..

Sekarang aku xdapat nak bayangkan,if habes kursus n dia dapat posting sabah or sarawak..macam mana aku nanti..dengan sarat dengan xlarat..hurmm..dugaan jugak tu..tapi kan,DOA2 kan la supaya dia dapat dekat2..lagi dekat umah lagi bagus..so, xla sedih sangat aku disaat merindui beliau hehehe

jadi sekarang ni kan,aku kena cari stok makanan untuk aku n baby..dalam kepala ni ligat dok pikir apa aku nak buat stok?? megi??ah,xnak laaa..kena elakkan sebab bulan lepas,seminggu sekali aku makan..so,apala aku nak makan?? sapa2 ada idea??kasi2 la cikt..kesian kat baby ni haaa hikhikhik..

No comments:

Post a Comment